I takt med at, der er i vores institutioner er kommet endog meget strenge sparekrav, er det blevet mere almindeligt at købe brugte barne- eller klapvogne. Før i tiden var det kun private dagplejere, der købte brugt.

Det er der jo bestemt ikke noget i vejen med at købe brugt – man skal blot være opmærksom på visse ting, som jeg her vil dele med jer.

Genbrug er blevet meget almindeligt de senere år og det kan da også ende med at være godt for økonomien, hvis man sørger for ikke at blive snydt!! Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man skal starte med at tilkalde en reparatør til den brugte barne- eller klapvogn. Når man har ansvaret for andre folks børn er der nemlig en række sikkerhedskrav til de køretøjer man bruger til at køre børnene i.

Der er mange krav til vores institutioner i disse år og der bliver flere og flere. Det er forståeligt og godt at man helst vil satse den smule økonomi, der stilles til rådighed på kerneopgaven: at passe børn, normeringer, efteruddannelse og andre vigtige pædagogiske tiltag. Men man skal nu heller ikke glemme at gode og lange og oplevelsesrige ture også for de helt små er vigtig.
Vi oplever oftere end tidligere, at institutioner spørger til priser på brugte vogne. Vi har oplevet institutioner, hvor vuggestuegruppen stort set aldrig kunne komme på tur, fordi de ikke havde de fornødne barne-klapvogne til at køre småbørnene hjem igen. Dér har det været en stor glæde for os at kunne levere et brugt, velfungerende og pæn Herkules 4 – kombivogn med servostyring, blot for nogle få tusind kroner.

MEN, når det gælder barnevognskasser, der bruges til at have børn liggende i, skal man passe på hygiejnen i de brugte vogne!!! Udover den almindelige mekaniske stand og ergonomiske brugbarhed skal en brugt barnevognskasse altid ses ekstra godt efter “i sømmene”.  Alt for mange barnevognskasser kan ikke skilles ad i flere dele, og dermed ikke renses med vand og sæbe. Det betyder at de urenheder, som har sat sig i krogene ikke kan fjernes tilstrækkeligt. Dermed kan køretøjet/ sovevognen ikket bruges til professionel brug.

Mange af de barnevognskasser man får med sig, når man køber en brugt barnevogn er lavet af et nylonvævet materiale, som er moderne og fint til privat brug. Disse barnevognskasser er dog ikke velegnede til professionel institutionsbrug, men det er dem der fås billigt og i et stort oplag på brugtmarkedet.

En institutionsegnet barnevognskasse skal kunne anvendes af mange forskellige brugere over måske mere end et årti, samt af mange forskellige  børn. Så Solhøj anbefaler at barnevognskassen skal  kunne rengøres forsvarligt, hvis man vil bruge dem til professionelt brug.
Alle vores barnevognskasser kan skilles helt ad og renses i alle hjørner og kroge.

Vores brugte vogne bliver renoveret og sat i stand – alle vitale reservedele skiftet, strammet, smurt og efterspændt, for at vognen bliver godt kørende. Vi sikrer at det brugte udstyr overholder sikkerhedsregler og hygiejne.